Bekijk alle beschikbare antieke bureaus

Het vilten- of lederenschrijfblad van antieke bureaus en schrijftafels.

Wanneer u eens bladert in onze collectie antieke bureaus dan zult u onmiddelijk zien dat er veel variatie is in de afwerking van het werkblad van een antiek bureau. Er zijn bureaus met leer ingelegde schrfijfbladen voor maar ook met vilt en wasdoek en ook komen houten bureaubladen voor.

De afwerking van het bovenblad van een inmiddels antiek bureau was des tijds altijd de keus van de eerste eigenaar, voor hem immers maakte de meubelmaker een bureau, en dit werd geheel volgens de wens van de klant gemaak.

In bureaus waar veel aan geschreven werd koos men vaak een inleg van vilt: het papier bleef daarop schoner.

Antiek bureau met leer

Bekijk alle beschikbare antieke bureaus

Voor chique, representatieve bureaus viel de keus meestal op een kostbare afwerking:  een mooi stuk leer. Deze bladen werden vaak van fraaie goud gerande kaders voorzien die mooi aansloten bij de maatvoering van het bureau. De detaillering werd ook meestal door de koper/opdrachtgever bepaalt, soms kreeg ook de leerverwerker de vrije hand.

Ook nu kunnen wij de wensen van kopers van de inmiddels antieke bureaus als het om het inleggen van een mooi stuk leer gaat verwekelijken. In onze showroom hebben wij stalen en voorbeelden van de mogelijkheden.

 antieke bureaus met leer

Een alternatief voor leer was vaak een inleg van vilt of laken. Vooral bureaus waar veel en langdurig aan geschreven werd werkte men vaak met stof af. De papieren bleven namelijk schoner dan papier op een ondergrond van leer of hout. Bovendien was het goedkoop en was het geen probleem na enkele jaren het blad opnieuw te laten bespannen zodat men met een fris werkblad verder kon. Het leer was te kostbaar om het regelmatig te vervangen. Gelukkig maar, juist het prachtige oude ingesleten leer kan een geweldig mooie uitstraling hebben. Echt de bonus van vervlogen tijd.

Enkele voorbeelden van vilt

Ontvang wekelijks een berichtje met de laatste blikvangers!

Schrijf u eenvoudig in en blijf op de hoogte van onze aankopen. De leukste en de makkelijkste manier om te vinden wat u zoekt.
U ontvangt maximaal 1 X per week een beknopt overzichtje.
Aanmelden verzenden
© 2007 - 2024 AntiekSite.nl | sitemap | rss