Informatie over onze collectie antieke meubelen.

Klik op deze tekstlinks en vindt direct de foto`s en prijzen van onze collectie antieke meubels.

Antieke kasten - antieke bureaus - antieke tafels - antieke spiegels  - antieke kleinmeubelen

antieke meubelen

Antieke kasten - antieke bureaus - antieke tafels - antieke spiegels - antieke kleinmeubelen

Antieke meubelen

Onze collectie antiek is in het bijzonder toegespitst op antieke meubelen. Met name op het gebied van Antieke kasten, antieke bureaus en antieke tafels hebben wij u altijd veel bijzonders te bieden.

De collectie antieke meubelen is zeer gevarieerd. Het is niet zo dat wij ons beperken t tot één bepaalde stijl, een land  of een periode maar wij verzamelen onze antieke meubelen zeer divers.

Wel kopen wij altijd graag bijzondere antieke meubelen, meubelen met iets speciaals en meubelen van uitzonderlijke kwaliteit of herkomst. De kans is dus groot dan u dé antieke bijzonder kast die u zoekt  bij ons vindt!

Antieke meubelen: kasten

antieke kasten

De antieke kast was in de voorbije  eeuwen vaak het (antieke) meubel waarmee op soms zeer nadrukkelijke wijze de status van de bezitter  geëtaleerd werd. Tegenwoordig is een antieke kast voor de meeste van onze klanten veel meer een belangrijk element in huis om een zekere sfeer mee te creëren of benadrukken. Antieke meubelen hebben door hun vaak tijdloze uitstraling de functie van blikvanger én rustpunt tegelijkertijd. Maar vooral zijn antieke meubelen heel mooi én heel praktisch. Bekijk alle antieke kasten...

~

Antieke meubelen: tafels

antieke tafels

Ook antiek tafels behoren tot de antieke meubelen waaraan in het verleden de status van de eigenaar viel af te lezen. Chique strak gepolitoerde antieke coulissetafel, vooral de grotere exemplaren in de duurdere houtsoorten als mahonie en noten kwamen eigenlijk alleen in de betere kringen voor. En de eenvoudige doorleefde tafel kwam daar juist niet voor, misschien wel in de bijkeuken of in een in van de personeelsvertrekken. Tegenwoordig zijn deze etiketten nauwelijks van belang. Een chique coulissetafel doet het ook prima in een industriële woonomgeving. En een doorleefde boerentafel doet het juist geweldig op een chique parketvloer. Antieke meubelen helpen vaak enorm om een comfortabel contrast in een interieur te maken. Bekijk alle antieke tafels...

~

 

Antieke meubelen: Bureaus

antiek bureau

Als het om praktische antieke meubelen gaat dan doen de antieke bureaus het bijzonder goed. Aan onze werkplekken is de laatste honderd vijftig enorm veel veranderd. Van kroontjespen tot i-pad om het maar heel kort samen te vatten.

Het bureau als meubelstuk heeft echter al die veranderingen glansrijk doorstaan en antieke bureaus zijn nog steeds bijzonder gewilde werkplekken. Ook thuiswerkers creëren met gemak een persoonlijke prettige werkomgeving met een fraai en functioneel antiek bureau. Maar ook moderne kantoorgebouwen kunnen in prettige werkplekken veranderen met een huiselijke, gemoedelijk sfeer door het plaatsen van antieke bureaus. Bekijk alle antieke bureaus, schrijftafels en secretaires...

Lees meer over antieke meubelen:

Het Nederlands Antiekboek - Waanders

Het Nederlands Interieur - Waanders

Antieke Meubelen van Barok tot Biedermeijer  - Waanders

Wonen in de gouden eeuw - Baarsen, Reinders

Het Nederlandse Meubel Boek 1550 - 1950, Hofstede.

 

Links naar meer sites over antieke meubelen:

Rijksmuseum koopt antieke meubelen voor 3 miljoen

Antieke meubelen in het Rijksmuseum actueel overzicht

Antieke meubelen Museum Boijmans Pronktafel

Antieke meubelen in het centraal Museum Utrecht

Antieke meubelen: Antique Museum Furniture

 

Verwijzing naar rubrieken antieke meubelen:

Antieke kasten

antieke bureaus 

antieke tafels 

antieke spiegels

antieke kleinmeubelen

 

 

Ontvang wekelijks een berichtje met de laatste blikvangers!

Schrijf u eenvoudig in en blijf op de hoogte van onze aankopen. De leukste en de makkelijkste manier om te vinden wat u zoekt.
U ontvangt maximaal 1 X per week een beknopt overzichtje.
Aanmelden verzenden
© 2007 - 2024 AntiekSite.nl | sitemap | rss