Taxeren, taxatie  of waarderen van antieke meubelen.

Antiek taxerenAntiek taxeren kast

De waarde van uw kostbare antiek

kan alleen met kennis van de huidige markt bepaald worden. Een goede taxateur heeft kennis van trends en ontwikkelingen in de internationale antiekwereld, weet hoe vraag en aanbod zich verhouden en kan aan de hand daarvan voor een antiek object de juiste taxatiewaarde bepalen.

Duidelijkheid over de taxatiewaarde kan helpen bij het nemen van de juiste beslissing over het aankopen, behouden of verkopen  van een antiek object.  Ook een restauratie-kwestie of het verdelen van een erfenis is eenvoudiger nadat een juiste waarde is bepaald.

Antiek taxeren tafel Antiek taxeren kabinet

Wie bepalen de prijzen van antiek?

Het antwoord zal u misschien verrassen maar u als koper én als verkoper bepaalt de prijs.

Zoals op elke markt is er ook als het om antiek gaat sprake van het spel van  vraag en aanbod.   De smaak van kopers en dus de vraag verandert met de jaren dit heeft prijsverschuivingen tot gevolg. Zo zijn sommige antieke meublen nu gezochter zijn dan enkele jaren geleden. Vooral gesigneerde meubelen van bekende meubelmakers maken een gestage prijsontwikkeling door.

Het tegenovergestelde komt ook voor. Zo zal vandaag de dag de waarde van een antiek Hollands kabinet uit de 18e eeuw vele duizenden euro's lager zijn dan in de laatste decennia van de vorige eeuw.

In het algemeen gesproken is het prijsniveau van antieke meubelen nu lager, kortom de perfecte tijd om een bijzonder meubelstuk aan te schaffen.

taxeren antiek 18e eeuws Antiek taxeren kistje miniatuur kastje

Vanzelfsprekend neemt de taxateur bij zijn waardebepaling ook conditie, kwaliteit en originaliteit mee in zijn beoordeling. Met name de laatste jaren hebben kopers grote voorkeur voor meubilair in originele staat. Bovendien waarderen zij meubelen die qua kwaliteit met kop en schouders boven de rest uitsteken het meest. Het prijsverschil tussen meubels die op het eerste gezicht sterk op elkaar lijken is daardoor steeds groter geworden wanneer het ene meubel op al die punten duidelijk beter is dan dat andere meubel.

~

Hoe meer vergelijkingsmateriaal er is hoe exacter een prijs is in te schatten.  Bij uiterst zeldzame objecten komen onder- en overschatting regelmatig voor.  Elk spectaculaire onderschatting halen altijd de kranten en journaals omdat het gevolg meestal een onverwacht hoge veilingopbrengst of zelfs een veilingrecord oplevert.  

antiek bureau taxeren

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Klik hier voor: Informatie over het verkopen van antiek

Antiek bureau

antieke bank

 

Antiek in huis is van onschatbare waarde...

 

 

 

taxateur antiquair

 

Ontvang wekelijks een berichtje met de laatste blikvangers!

Schrijf u eenvoudig in en blijf op de hoogte van onze aankopen. De leukste en de makkelijkste manier om te vinden wat u zoekt.
U ontvangt maximaal 1 X per week een beknopt overzichtje.
Aanmelden verzenden
© 2007 - 2024 AntiekSite.nl | sitemap | rss